Oranjevereniging Westerhaar Vriezenveensewijk had ook dit jaar weer haar uiterste best gedaan om een programma samen te stellen voor Koningsdag waarbij er voor iedereen wel iets te doen was.

Het hijsen van de vlag en de optocht werd begeleid door een enthousiaste muziekvereniging SDG, wethouder Abbema plus de jongens en meisjes van de scouting Admiraal Kruys.
Na het hijsen van de vlag was er een optocht met of zonder versierde fietsen en skelters voor de kleinste jeugd. Alle jongens en meisjes kregen na afloop van de tocht wat te drinken. Vijf deelnemers vielen in de prijzen te weten: Pip Marsman, Maud Dogger, Duco de Horde, Thijmen Minkjan en Mart Schepers.

Voor de iets oudere jeugd was er een BMX circuit aangelegd waar men z’n kunsten kon tonen. Ook was er een Panna-kooi waar de balkunsten getoond konden worden. Tevens was er een springkussen waarop men zich uit kon leven.

In 2018 was het weer een echte Strijd!!
De rivaliteit en de competitie tussen de diverse teams was van van hoog niveau, maar toch stond hierbij ook de gezelligheid voorop. Gelukkig werkte dit jaar ook het weer mee, waardoor het rondom de diverse spellen gezellig druk was.
Tussentijds werden de diverse spellen bekeken door de Burgemeester. Zij was erg trots op de inzet van de vele vrijwilligers die e.e.a. mogelijk maken.
Tot aan het eindspel was het spannend welk team dit jaar de Strijdbijl zou winnen.
Na het eindspel, wat door vele toeschouwers werd bekeken, kwam het team: 3 X 3 uit de bus als de winnaar van de Strijd 2018!!

Voor de fietsers uit het dorp was er een fietstocht uitgezet met daaraan gekoppeld een puzzeltocht door onze mooie omgeving. De familie Ekkel, mevr. Riek Geerdink en dhr. Albert Botter en mevr. Ida Mulder vielen hierbij in de prijzen.
Thijmen Lensen verdient hierbij ook een dikke pluim gezien het aantal kilometers die hij heeft afgelegd op de fiets!

Om 4 uur werd het startsein gegeven voor de ballonnen wedstrijd voor de kinderen.
Helaas kon de Burgemeester niet het startsein geven maar toch werd er door vele kinderen enthousiast meegedaan aan deze wedstrijd, in de hoop om een prijsje in de wacht te slepen. Maar hiervoor moet men nog even geduld hebben. Deze uitslag wordt tijdens de feestweek bekend gemaakt.

Na een gezellige afsluiting van de middag door de DJ van de Klaampe werd om half negen de vlag gestreken, als afsluiting van deze geslaagde Koningsdag 2018!

Op naar 2019, waarbij de Oranjevereniging zich afvraagt:
DURF JIJ DE STRIJD AAN???